http://matbloggsentralen.no/

Matbloggtoppen

torsdag 8. mars 2012

Torsk i folie

Denne oppskriften er til en person. Så kan du doble og plusse på etter hvor mange man er.
Når fisken kokes i folie dannes det mye god kraft og det trengs ingen saus i tillegg. Enkelt. Og godt.

Dette trenger du pr. person:
Et stykke folie
200 - 300 g torskefilet (du kan også bruke seifilet)
1 ss mykt smør
1/2 hvitløkfedd, finhakket, eller presset i hvitløkspresse
Frisk persille
2 tomatskiver
1 ss olje (olivenolje eller maisolje eller hva du har)
salt og pepper

¤ Varm ovnen til 220 grader.
¤ Ha litt olje på et stykke alminiumsfolie.
¤ Legg fisken på folien.
¤ Strø over salt og pepper.
¤ Rør hvitløken i smøret og legg det på fiskefileten. Strø over hakket persille.
¤ Legg tomatskivene øverst.
¤ Pakk folien godt rundt fisken og se at det ikke er rift i folien slik at den gode krafta renne ut.
¤ Legg pakken på en stekovnsplate og stek midt i ovnen i 20 minutter.


Jeg har servert poteter til, men ris er faktisk vel så godt. Grønne eller svarte oliven er godt til. De kan også stekes med i pakken om man vil. Noen ekstra oppskårne tomater smaker også godt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar