http://matbloggsentralen.no/

Matbloggtoppen

fredag 9. mars 2012

Tomatsalat med mozzarella

Denne salaten er en gjenganger hos oss. Enkel, men smaker alltid godt.
Du kan bytte ut mozzarellaosten med den gode franske geitosten "chevre". Det blir også bra.
Du må kjøpe gode, røde tomater og ikke la dem ligge i kjøleskapet. Tomater tåler kulde dårlig, derfor er kjøkkenbenken den beste oppbevaringsplassen.
Du kan godt bruke tomater i forskjellig størrelse, fra de største bifftomatene til de små cherrytomatene. Det gjør seg godt på fatet.
Salaten er god til alt stekt og grillet kjøtt og til kylling. 

Denne salaten lager jeg litt på "slomp", men jeg skal prøve å gjengi sånn-ca-mengder til 4 personer:
8 tomater
1 mozzarella (ost som ligger i vann i en pose)
En neve frisk basilikum
2 ss olivenolje
1 ss presset sitron
Salt og pepper

¤ Lag salaten på et stort fat. Den er vakker å se på og den kommer litt "bort" hvis den legges i en skål.
¤ Vask og skjær tomatene i skiver, ikke for tynne.
¤ Legg tomatskivene utover fatet.
¤ Ha bort vannet fra osten og del den i mindre biter med fingrene og legg bitene over tomatene.
¤ Strø salt og pepper på.
¤ Drypp olivenolje over. 
¤ Skvis sitronsaft over. Ikke utelat sitronsaften, den gir salaten en frisk smak. Det merker du godt hvis du engang lager salaten og glemmer sitronen. Da virker salaten litt tam.
¤ Pynt med basilikumblader. Det gjør salaten vakker og gir god smak.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar