http://matbloggsentralen.no/

Matbloggtoppen

torsdag 15. desember 2011

Smør

Mangler du smør til julekakene? Gjør det Tine ikke klarer for tiden, lag ditt eget. Det tar 12 minutter. Godt blir det også!
Her må du bruke mixer ellers får du krampe i arma.
Mitt smør er laget med både fløte og rømme, men du kan lage smøret med bare fløte også.


3 dl kremfløte
3 dl seterrømme
2 ts salt

¤ Ha kremfløten og seterrømmen i mixeren og sett på full visping. Visp slik i ca 10 minutter. Da vil du se at krem-massen skiller ut vann-lignende væske.
¤ Når det som er i bollen skilles, det vil si det blir en væske og en gul masse (som er smøret), da tilsetter du saltet.
¤ Bruk hendene og rør litt slik at saltet fordeler seg i smørmassen.
¤ Samle opp smøret inn i hånda og klem det sammen til en klump. Det kommer litt hvit melk ut av smøret og den skal du skylle ut ved å "vaske" smøret i kaldt vann.
¤ Fyll kaldt vann i en bolle og vask smørklumpen slik at den hvite væsken vaskes ut. Gjør dette i et vann til (fyll rent, kaldt vann  på nytt i bollen og vask en gang til).

Det var det! Du får ca 250 g smør av denne oppskrifta.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar