http://matbloggsentralen.no/

Matbloggtoppen

mandag 12. desember 2011

Kransekakestenger.

Verdens enkleste, men de er faktisk gode. Jeg kjøper kransekakemasse (på Rema, type: Landlord, for de pakkene er ikke så store).
Selvsagt kan du lage "massen" selv, av malte mandler, melis og eggehvite, men jeg syns kakene blir bedre med den ferdigekjøpte kakemassen.


Det trengs forøvrig ingen mengdeoppskrift til dette.
Trill massen ut til fingertykke ruller og del dem i passe lengder. Hvis du triller rullene tynnere enn en finger, må du steke dem kortere. De blir ikke gode hvis de steker for lenge, bare tørre.
De skal være litt rå inni og bli svakt brun utenpå.

¤ Varm ovnen til 210 grader.
¤ Legg lengdene på et stekebrett dekket med bakepapir.
¤ Stek dem midt i ovnen i 10 minutter.
¤ Avkjøl dem på rist.

Du kan dyppe endene av kakene i smeltet sjokolade (det er no' kliss egentlig, men hvis du vil - de smaker godt uten også).
De er fine å fryse, men da uten sjokoladedryppet.. Det må du gjøre før servering.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar