Disse små, runde rugkakene blir derimot gode. Det er like mye hvetemel som rug i dem, så det er kanskje drøyt å kalle dem rugbrød...men de blir iallefall vellykkede bestandig, og gode.
Denne deigen rører jeg sammen for hånd, niks mixmaster.
Dette trenger du til 4 runde, små brød:
50 g gjær
1 ts salt
6 dl lunkent vann
6 dl sammalt rug, grov
6 dl hvetemel
¤ Smuldre gjæren i bakebollen.
¤ Dryss saltet over gjæren og tilsett det lunkne vannet.
¤ La det stå slik i ca 5 minutter. Da har gjæren løst seg opp.
¤ Tilsett først rugmelet og deretter hvetemelet.
¤ Rør det hele sammen til en ganske løs deig.
¤ Legg et klede over bakebollen og la deigen heve i 40 minutter.
¤ Dryss rugmel på benken og hvelv deigen ut.
¤ Du skal ikke kna deigen, men dele deigen i 4 med en slikkepott eller en stekespade.
¤ Dytt deig-delene sammen med slikkepotten eller stekespaden til du får noenlunde runde kaker. 4 stykker.
¤ Legg dem på en stekeplate og la dem heve der i 15-20 minutter.
¤ Imens varmer du ovnen til 225 grader.
¤ Stek brødene midt i ovnen i 25 minutter og avkjøl dem på en rist. De er fine å fryse.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar