http://matbloggsentralen.no/

Matbloggtoppen

tirsdag 12. november 2013

Fiskekaker

Typisk norsk? De aller beste fiskekakene lager du selv.
Hyse, lyr, torsk, sei, steinbit, breiflabb, er hvite fisker du kan bruke. Jeg bruker oftest sei eller hyse. Ikke fall for fristelsen å kjøpe fiskefilet som du fryser ned, for at du senere skal lage fiskefarse. Det blir aldri bra.
Spør hos fiskehandleren om fisken har vært frosset. Du trenger fersk fisk til dette. Det har noe med konsistensen på de ferdige kakene å gjøre. Og godt må det bli, ellers er ikke jobben verd strevet.
 


 
Dette er nok til 4:

600 g fiskefilet
1/2 løk
50 g potetmel (eller du kan bruke en most, kokt potet)
4 ss fløte (kan også bruke rømme)
1 ts salt
Litt malt pepper
3 ss hakket persille (kan utelates)
5 ss kald melk (mengden kan variere, så kanskje trenger du enda litt mer)
Smør til steking

Så må du ha foodprosessor/matprosessor.

¤ Fjern alle bein fra fiskefileten og skjær den i store terninger.
¤ Skrell løken og del den i grove biter.
¤ Ha fisk, løk, salt, pepper, potetmel, fløte/rømme og persille i foodprosessoren og la maskina gå til det har blitt en deig. Ikke la maskina gå så mye mer enn 30 sekunder.
¤ Tilsett melka, som må være kald fra kjøleskapet. Tilsett så mye melk at fiskefarsen henger godt sammen slik at du får til å forme den til kaker.
¤ Form fiskekaker med hendene. Fukt hendene i kald vann før du begynner. Da går arbeidet lettere. Legg de ferdigformede kakene på et bakepapir på benken, klar til steking.


¤ Varm smøret i en stekepanne og la det bli svakt brunt. Bruk middels varme.
¤ Stek fiskekakene slik at de blir gjennomstekte. Jeg bruker å steke fiskekakene i 3 minutter på den første siden og 2 minutter på andre siden. Da er de ferdige.


Når alle fiskekakene er ferdigstekte, så er det bare å spise. Du kan spise dem med kokte poteter og råkostsalat, eller som fiskeburger med hamburgerbrød og salat av: Fennikel, issalat, syrlig eple og hakket rødløk og med en enkel dressing av 3 ss eddik og 1 ts sukker og 2 ts olivenolje.

Fiskekakene er fine å fryse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar