En lettlaget, mettende og god suppe.
Dette trenger du til 1 og en halv liter suppe:
500 g fiskefilet (torsk, laks eller sei)
2 fedd hvitløk
2 gulrøtter
1 purre
2 skiver sellerirot (du kan bruke persillerot også)
2 ss olivenolje
1 beger crème fraîche (kan bruke halvparten med kremfløte)
1 liter fiskekraft (1 l vann + 2 fiskebuljongterninger eller grønnsakbuljong)
Friske urter: Det du har av persille, dill, oregano, basilikum
¤ Varm oljen i en gryte.
¤ Skrell og hakk hvitløken og ha den i gryta.
¤ Skrell og hakk gulrøttene, sellerirota.
¤ Vask purren og skjær den i tynne skiver.
¤ Ha dette (gulrøttene, selleri og purre) i gryta sammen med hvitløken. La det surre et par minutter.
¤ Tilsett fiskekrafta (vann + buljongterninger) og kok suppen til grønnsakene er myke og møre. Det tar ca 10 minutter.
¤ Visp inn crème fraìchen og legg i fisken (som er skåret i mindre biter og fjernet bein).
¤ La det hele trekke (ikke fosskoke!) i ca 5 minutter.
¤ Strø over en raus porson med friske urter og server.
Lagde denne til middag i dag - helt nydelig!! Jeg brukte både torsk og laks, og hadde brød ved siden av. Nam nam!
SvarSlettHei Karoline!
SvarSlettDet var hyggelig å høre! Det var et godt forslag å bruke flere sorter fisk i suppa. Kan anbefales til alle! Takk for at du tok deg tid til å sende meg en kommentar! Det er alltid veldig hyggelig!