Dette er en lettvint pastasaus som du kan variere etter eget hode. Den passer til spaghetti og til andre typer pasta, pastaskruer og penne og lignende.
I denne oppskrifta har jeg servert den til penne og da rører jeg sausen inn i pastaen. Det gjør du jo som du vil med.
Her er ihvertfall oppskrifta:
Til 2 personer trenger du:
4- 5 skiver bacon skåret i tynne strimler
2 ss olivenolje
1/2 løk
2 fedd hvitløk
1 rød chili
1 boks hele hermetiske tomater
Salt og pepper
Friske urter etter ønske (jeg har brukt basilikum)
Litt olivenolje til å blande i sausen tilslutt
Revet parmesan til servering.
250 g penne
Penne koker du etter anvisning på pakken og siler av vannet når pastaen er ferdigkokt. Du kan godt gjemme litt av kokevannet, for hvis sausen blir veldig tykk kan du spe den med kokevannet (du kan også bruke vann hvis du glemmer dette...)
¤ Ha 2 ss olivenolje i en panne med høye kanter eller en kasserolle.
¤ Ha i baconet, som er skåret i tynne strimler.
¤ Fres baconet til det får litt farge (det skal ikke bli brunt og brent)
¤ Hakk løken fint (jo finere, jo bedre)
¤ Skrell hvitløken og hakk også den fint.
¤ Vask chilien, del den i 2 på langs og skrap ut frøene som ligger inni. Hakk den.
¤ Tilsett begge løksortene og chilien i panna sammen med baconet.
¤ Fres dette til løken er blank og gyllen.
¤ Tilsett tomatene. Hakk tomatene i mindre biter.
¤ Kok det hele i 15 - 20 minutter på middels varme. Jeg koker uten lokk slik at sausen blir tykk og god.
¤ Når sausen er ferdigkokt smaker du sausen til med salt og pepper og tilsetter en god "klunk" god olivenolje.
¤ Har sausen blitt for tykk kan du som jeg har nevnt før spe med litt av kokevannet fra pastaen.
¤ Hakk urter og strø over. Jeg har brukt basilikum. Du kan godt bruke timian eller oregano også.
¤ Riv rikelig med parmesan (eller en annen god ost du har) og sett på bordet.
Du kan variere sausen ved å tilsette:
Stekte scampi
eller pølsebiter
eller kjøttrester hvis du har,
eller rester av stekt kyllingfilet
eller sorte oliven hvis du liker det.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar