http://matbloggsentralen.no/

Matbloggtoppen

tirsdag 11. september 2012

Buljong til å koke fisk.

Jeg vet at fisk ikke skal koke, bare trekke.
Her er en enkel buljong som du kan bruke til fisk istedet for bare salt og pepper når du skal lage kokt fisk.

Så kan du sjonglere selv, ved å tilsette andre ting:
En skvett hvitvin, en gulerot, litt purre, et hvitløksfedd, sjalottløk, urter som estragon og basilikum og timian, selv stjerneanis kan du prøve deg på. Tilsett en eller flere av ingrediensene og prøv deg fram.

1 liter kaldt vann
1 ss salt (kanskje du vil syns at dette er i minste laget)
2 skiver sitron (og du kan IKKE bruke sånn plastsitron som har ferdig sitronsaft!)
1 persillekvast (du kan godt bruke bare stilkene hvis du bruker persilledusken til noe annet)
1 laurbærblad



¤ Ha alt sammen i en kasserolle og la det få et oppkok.
¤ Ta kasserollen tilside og la det stå ca 10 minutter.
¤ Gi krafta et oppkok før du har i fisken og lar den trekke
   5 - 8 minutter for torsk og sei i biter eller skiver
   10 - 12 minutter for laks

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar