Fordelen med den er at den kan "sprites opp" til å bli nesten et bløtkakestykke hvis du serverer den med en kremklatt og litt friske bær på toppen. For sukkermonser kan den serveres med melisglasur.
Den er holdbar hvis du pakker den godt inn i alminiumsfolie + plastpose og oppbevarer den i kjøleskapet.
Den er verd et forsøk!
1 kake som stekes i en brødform:
250 g smør (det må ligge i romtemperatur ca en halv time for å bli passe mykt)
2 1/2 dl sukker
1 ts vaniljesukker
3 egg
5 dl hvetemel
2 ts bakepulver
Varm ovnen til 180 grader.
¤ Rør smør og sukker og vaniljesukker lyst og luftig. Bruk mikser. Husk at smøret må være mykt før du starter. (Har du glemt å mykne smøret, så prøv å høvle det med ostehøvl og la det ligge litt på en tallerken. Det pleier å hjelpe på.)
¤ Tilsett et egg av gangen og rør godt mellom hvert egg du tilsetter.
¤ Bland hvetemel og bakepulver og ha det i og bland alt godt sammen.
¤ Smør en brødform.
¤ Hell deigen i den smurte forma og glatt den ut ved hjelp av en slikkepott.
¤ Stek kaka midt i ovnen på 180 grader i 60 minutter.
¤ Stikk en pinne ned i kaka for å se om den er fedigstekt. Henger det røre ved pinnen når du tar den opp må du steke den litt lenger.
¤ Hvelv kaka ut av forma og avkjøl den på rist.
Så kan du servere den som den er:
Med en kremklatt og noen bringebær:
Og som påskekake med gul melisglasur og blåbær:
Du finner sikkert mange gode forslag til servering på din egen måte. Lykke til!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar