En frisk dessert som du kan variere med eller uten alkohol.
(Jeg har brukt mandariner istedet for appelsiner i desserten på bildet. Det er et alternativ, men desserten blir mye saftigere og mer smakfull med appelsiner).
Dette trenger du pr person:
1 appelsin
1- 2 ss crème fraîche
2 hakkede valnøtter (det går bra med hasselnøtter også)
1 ss rosiner
Hakket sjokolade/eller mokkabønner
Alkohol: Noen dråper Cointreau
¤ Skrell appelsinen slik: Skjær skallet av, ikke skrell den.
Skjær hver appelsinbåt inn til midten innenfor skilleveggen, slik at du får ut "fileten" av hver båt.
¤ Fordel appelsinbåtene i porsjonsskåler. Klem det som er igjen av saft i restene av appelsinen, over båtene.
¤ Strø over valnøtter, rosiner og sjokolade.
¤ Like før du skal servere desserten har du over lettpisket crème fraîche. Vil du ha alkohol i desserten blander du noen dråper Contreau inn i crème fraîchen før du har den over.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar