http://matbloggsentralen.no/

Matbloggtoppen

tirsdag 19. mars 2013

Ris-pytt-i-panne

Her trenger du ferdigkokt ris, noen kopper. Så neste gang du koker ris kan du koke ca 3 kopper ekstra. Da ha du nok til denne retten til 4 personer.

Du kan sjonglere med andre grønnsaker enn det jeg bruker, f.eks. grønnsaker som du kan kjøpe på boks, aspargestopper, bambusskudd, mais og sånne saker.
Er du av dem som liker sterk mat, kan du hakke en rød chili og ha i.

Jeg kjøper en pakke med oppskåret svinekjøtt som Rema selger, men kyllingbiter er vel så godt.

Til 4 personer:
Ca 3 kopper ferdigkokt ris
200 g svinekjøtt i biter
100 g reker (det kan utelates)
2 gule løk, skrelt og delt i båter
3 fedd hvitløk, skrelt og hakket
1-2 ts sambal oelek (det er chilisaus og den finnes i varierende styrke, så prøv med 1 ts første gang du lager det)
1 ss frisk ingefær, skrelt og finhakket
1 rød paprika, vasket og skåret i biter
1 pk sukkererter, jeg deler dem opp en gang på langs
1 boks babymais, kappet i 2
1 gulrot i tynne skiver
7 ss olje til steking, mais- eller solsikkeolje

Dressing:
4 ss fiskesaus
2 ss østerssaus
(har du verken fiskesaus eller østerssaus så kan du bruke soyasaus, 6 ss tilsammen)

Frisk koriander til å strø over.

¤ Varm oljen i en stor stekepanne.
¤ Ha i løk, hvitløk, ingefær og sambal oelek. La det surre i panna et par minutter.
¤ Tilsett kjøttet som er i små terninger. La det steke i 3-4 minutter mens du rører. Da skal kjøttet være gjennomstekt.


¤ Tilsett risen i flere omganger og rør den godt inn i løken og kjøttet. Noen ganger trengs det å tilsette litt mer olje.
¤ Hakk grønnsakene så de er klare, paprika, sukkererter, babymais og gulrot.

 
¤ Tilsett grønnsaken i panna og rør alt godt sammen. Det skal bli varmt, men trenger ikke å stekes så mye mer.
¤ Ha rekene over og rør inn.
 


¤ Bland dressingen, eller bruk bare soyasaus som den er. Hell den over risretten.
¤ Klipp frisk koriender over.

Server med ekstra fiskesaus eller soyasaus.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar