http://matbloggsentralen.no/

Matbloggtoppen

tirsdag 12. mars 2013

Festpotetstappe

Hvitløkstappe med soltørkede tomater er dette. Den er kjempegod!  Den passer faktisk godt til fisk. Fisk som er stekt i ovnen på 225 grader i 10 minutter. Bare med litt salt og pepper på.

Her får du oppskrift på potetstappa:

Til 4 personer:
16 poteter
1 hel hvitløk
100 g smør (ikke bruk margarin til dette, her duger bare meierismør!)
1 dl fløte
pepper
12 soltørkede tomater
Frisk persille

¤ Skrell potetene og del dem i mindre biter.
¤ Skjær hvitløken tvers over, slik at alle feddene er overskåret.
¤ Kok potetene og hvitløken sammen til potetene er møre og kan knuses til stappe.
¤ Tøm av nesten alt vannet. Det vil si: La det være igjen 1/2 - 1 dl av kokevannet.
¤ Ta opp hvitløken og klem ut hvitløkfeddene av løkskallet og ha dem sammen med potetene.
¤ Kast skallet av hvitløken.
¤ Mos poteter og hvitløk  og spe med litt kokevann til stappa har fin konsistens. HIT kan du forberede i litt god tid, men det må være samme dag som potetstappa skal spises. Så kan du varme alt forsiktig opp like før servering og fortsette videre i oppskrifta.

¤ Tilsett smører og la det smelte i potetmosen.
¤ Rør så i fløten.
¤ Kutt de soltørkede i mindre biter. (Er tomatene harde så bruker jeg å legge dem i en kasserolle med vann så det dekker, tilsette 1 ss olivenolje og koke det hele opp, og la dem ligge i det varme vannet litt. Da blir de fort myke. Så bruker jeg dem.)
¤ Tilsett tomatbitene i potetstappa.
¤ Klipp persillen og ha den i tilslutt.



¤ Rør alt godt sammen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar