http://matbloggsentralen.no/

Matbloggtoppen

torsdag 25. april 2013

Epleskiver

De kalles "danske æbleskiver", ligner litt på rislapper av utseende, men smaker av epler. Bruk litt sure epler, det gir friskere smak.
De smaker veldig godt lunkne til en kopp kaffe.


Oppskrifta gir ca 15 epleskiver:

130 g hvetemel
80 g smør
1,5 dl melk
3 egg
1 toppet ts bakepulver
Revet skall av 1 sitron
20 g melis
1/2 vaniljestang, delt og tatt ut frø. Bruk bare frøene
1/2 ts kardemomme
1 skrellet eple i små terninger¤ Smuldre smøret i melet.
¤ Tilsette alle de andre ingrediensene. Hvis du vil ha luftige "skiver" så kan du skille et eller to egg og piske eggehvitene stive og rør dem forsiktig inn i røra helt tilslutt. Gjør du dette blir "skivene" mer "fløffi". Orker du ikke alt dette, så blir "skivene" gode allikevel.

 

¤ Ha litt smør i stekepanna. La det bli varmt, på middels varme.
¤ Legg ca 1 ss røre i panna. Det gir en epleskive. Pass på at du får eplebiter i alle skivene. Ikke stek for mange i gangen.


¤ Vent med å snu dem til røra er blitt litt fast på oversiden. Jeg steker dem ca 1 og et halvt minutt på første siden og et halvt minutt på andre siden. Det pleier å holde. Du ser at jeg bruker styrke 6+ på plata, på induksjon.
2 kommentarer:

  1. Æbleskiver på dansk er det samme som det vi her i Norge kaller munker. De har spesielle panner de steker æbleskiverne i, stekepanner med groper eller hull i, som røren( deigen skal ned i, når de stivner litt skal det syltetøy i midten før det fylles mer deig på og den vendes med et par gafler slik at den blir stekt helt rundt.

    SvarSlett
  2. Jeg fikk inn en kommentar fra en dansk leser til dette inlegget (på et eller annet vis må kommentaren ha blitt slettet). Vedkommende skrev at "Danske æbleskiver", som originaloppskrifta heter, stekes i en munkepanne slik at de blir runde som baller. Så hvis du har en slik panne kan du prøve det.

    SvarSlett