http://matbloggsentralen.no/

Matbloggtoppen

onsdag 9. januar 2013

Woket kyllingrett

Jeg er ingen wokspesialist. Til det har jeg misslyktes for mange ganger. Ofte har det blitt en bløt masse, eller brent mat.
Alt ligger tilrette for woking, med gassplate og skikkelig wokpanne.
Så handler det egentlig om logistikk, ikke om verken gassbluss eller wokpanne. Du trenger ingen av delene! En vanlig kokeplate som blir god og varm og en stekepanne med litt høye kanter (ellers blir det søl med fettsprut overalt).
Nå har jeg nemlig skjønt poenget, ALLE ingredienser må være skåret eller hakket opp på forhånd og alt må ligge klart, oppmålt og ferdig til woking. Det går ikke å hakke krydderne mens maten steker, det må være gjort på forhånd. Mens du woker må du ha all konsentrasjon om stekingen.

Her ligger ingrediensene klare:


Dette trenger du til 4 porsjoner:

4 kyllingbryst
ca 5 ss søt chilisaus til marinering av kyllingkjøttet
300 g nudler (vanlig spagetti)
1 løk
2 fedd hvitløk
1 rød chili
3 vårløk
2 stilker selleri
Frisk koriander, hakket
50 g cashewnøtter
3 ss raps- eller solsikkeolje (maisolje går også bra, men ikke bruk olivenolje. Den gir for mye smak.)
5 ss soyasaus

Så var det logistikken:
¤ Begynn med å skjære opp kyllingbrystene. Skjær brystet i skiver først og så hver skive i strimler.


¤ Når alt kjøttet er skjært opp har du det i en bolle og heller de 5 spiseskjeene søt chilisaus over til marinering.


¤ Kok så nudlene/spagettien etter anvisning på pakken,, men kok dem ca 2 minutter kortere enn det det som står angitt. De skal være litt fastere enn i en vanlig spagettirett. Ha pastaen i et dørslag når den er ferdig og la alt vannet renne godt av. Rør litt rundt i den av og til så den ikke klistrer seg sammen for mye.

¤ Skrell og finhakk løken og hvitløken.
¤ Vask og del den røde chilien i 2 på langs. Skrap ut frøene og hakk den fint.
¤ Løk og hvitløk og chili har du sammen i en bolle (de skal i woken samtidig, nemlig).


¤ Vask og skjær vårløken og selleristilkene i tynne ringer og ha de sammen i en bolle (dette skal ikke stekes. Bare blandes i gryta tilslutt).
¤ Hakk den friske korianderen.

Nå begynner jobben, så legg fram alt du trenger.
¤ Varm woken eller stekepanna på sterk varme.
¤ Ha cashewnøttene i panna (uten olje i panna) og rist dem så de blir brunflekkede og ta dem ut av panna og legg dem tilside.


¤ Senk varmen betraktelig og ha 1 ss olje i panna. Tilsett løk og chiliblandingen og la det surre mens du hele tiden rører, til løken er blitt blank. Det tar 2-3 minutter. Ta blandingen ut av panna og legg den tilside i en bolle.


¤ Skru opp varmen slik at du får sterk varme. Ha 1 ss olje i panna. Nå må du kanskje også skru kjøkkenvifta opp noen hakk. Tilsett ca halvparten av kyllingbitene og stek dem i ca 3, kanskje 4 minutter til de er gjennomstekte. Rør hele tiden slik at alle bitene stekes.
Ta de ferdigstekte kyllingbitene ut av panna og legg dem tilside.
¤ Ha i 1 ss olje på nytt og brun de resterende kyllingbitene på samme måte.


Nå er stekejobben gjort, men du skal blande det hele sammen:
Du kan senke varmen på plata litt under denne prosessen.

¤ Ha alle kyllingbitene i panna.
¤ Tøm 5 ss soyasaus over.
¤ Tilsett løkblandingen og blandingen med vårløk og selleri og rør sammen.
¤ Tilsett pastaen (kanskje halvparten først og rør sammen) og rør det hele godt sammen.
¤ Er ingrediensene blitt kalde så la det varmes i 2 minutter.
¤ Så strør du over cashewnøttene og hakket, frisk koriander.


Server retten fra gryta og sett søt chilisaus på bordet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar