http://matbloggsentralen.no/

Matbloggtoppen

mandag 28. januar 2013

Søt, sommerlig kjeks

Disse kjeksene er gode til iskem, men de kan godt serveres alene som de er, uten noe tilbehør. Har du solbær i hagen, så lag litt syltetøy eller saus og spis dem til det.
Enkle å lage hvis du har foodprosessor, men du lager dem ganske raskt uten den også.

 


Til ca  30    tynne kjeks

100 g meierismør
2,5 dl hvetemel
1/2 dl sukker
1 ts vaniljesukker

2 -3 ss sukker + noen dråper rød konditorfarge (til å rulle kjeksen i)

¤ Ha alle ingrediensene i foodprosessoren.
¤ La den gå på full hastighet til deigen samler seg til en knudrete deig.
¤ Har du ikke foodprosessor så arbeider du alle ingrediensene sammen med fingrene. Da bør smøret deles litt opp, jeg bruker å høvle det med ostehøvelen i tynne skiver så går arbeidet lettere.
¤ Lag en rull av deigen.
¤ Bland 2 - 3 ss sukker med konditorfarge slik at sukkeret blir rødt. Tøm det ut på et flak med matpapir.

 

 ¤ Rull deigrullen i det røde sukkeret slik at den får et sukkerlag rundt hele rullen.



¤ Rull matpapiret rundt deigrullen og legg det hele i kjøleskapet i en times tid.
¤ Varm ovnen til 175 grader.
¤ Ta rullen ut og skjær den i 1/2 cm tykke skiver.


¤ Legg skivene på en bakepapirkledd ovnsplate og stek dem midt i ovnen i 10 minutter.




¤ De skal være helt lyse i fargen.
¤ Avkjøl kjeksene på plata. De er ganske skjøre med det samme de tas ut av ovnen, men blir fastere og sprøere når de får ligge en stund på den varme stekeplata.
¤ Oppbevares i tett boks.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar