http://matbloggsentralen.no/

Matbloggtoppen

tirsdag 31. januar 2012

Brownis med sjokoladetopping

Denne kaken skal være litt rå inni, altså ikke godt gjennomstekt, da smaker den best. Det går an å spise den som den er, uten noen krem på toppen, kanskje drysse litt melis over.
Med sjokoladetopping, blir den uten tvil en kaloribombe, men du verden så god! Putter du et friskt bringebær på toppen ser den skikkelig fristende ut.
Oppskriften gir en relativt liten kake.


Brownis:
150 g meierismør
200 g kokesjokolade
3 egg
2 dl sukker
1 ss vaniljesukker
1/2 ts bakepulver
2 dl hvetemel

Varm ovnen til 175 grader.
¤ Smelt smøret.
¤ Brekk sjokoladen i mindre biter og ha den i det smeltede smøret. Smøret bør ikke være for varmt, da korner sjokoladen seg.
¤ Tilsett eggene, et av gangen, i sjokoladeblandingen. Rør godt mellom hvert egg du tilsetter.
¤ Tilsett sukkeret i blandingen.
¤ Bland vaniljesukker og bakepulver i hvetemelet og ha det i.
¤ Rør alt godt sammen.

Ha alminiumsfolie i en liten stekeplate. Brett kantene på folien slik at det blir en form på ca 22x 22 cm. Du ser på bildet under hvordan jeg gjør det. Du kan bruke en smurt rund kakeform med diameter 22 cm også, hvis du har.
Fyll deigen i alminiumsforma. Du behøver ikke å smøre den.
Stek kaka midt i ovnen, på 175 grader i 30 minutter.
Prøver du med en pinne om kaka er stekt, så skal det sitte litt deig på pinnen når du drar den opp. Kaka skal ikke være helt gjennomstekt.

Sjokoladetopping:
75 g mykt smør
3 ss kakao
200 g melis
150 g kremost naturell
¤ Rør alt sammen til en jevn masse. Det er veldig lettvint å lage i kjøkkenmaskin, men det går greit å røre for hånd også, bare pass på å ta smøret og kremosten ut av kjøleskapet en halv time før du skal røre det sammen.

Toppingen kan sprøytes på kaka, som  det øverste bildet mitt viser, eller den kan bres utover hele kaka som en glasur.

2 kommentarer:

  1. den her var veldig god:) Beste brownisen jeg har spist:) Takk:)

    SvarSlett
  2. Takk for det Wenche Marie! Veldig hyggelig å få slike positive kommentarer!

    SvarSlett