http://matbloggsentralen.no/

Matbloggtoppen

torsdag 5. januar 2012

Semulepudding med rød saus

Av og til er det kjempegodt med dessert. Semulepudding er dessert jeg husker fra min barndom, og som mine barn igjen også syns smaker godt.


Dette trenger du som en liten dessert til 4 personer:
1 dl semulegryn
6 dl melk (søt, kan gjerne være H-melk)
3 ss sukker
1 egg

¤ Kok opp melken.
¤ Dryss semulegrynene i den varme melken mens du rører godt.
¤ Skru ned varmen på plata sånn at du ser at det bobler svakt (det MÅ være ganske svak varme).
¤ Sett lokk på kasserollen og kok grøten under lokk i 15 minutter.
  ( Du behøver ikke å lette på lokket underveis).
¤ Ta kasserollen av plata og rør egget inn i grøten
Så heller du grøten, eller puddingen over i en skål og avkjøler den. Den kan godt spises litt lunken...

Her er et forslag til hjemmelaget rødsaus:
1 pakke frosne skogsbær
2 dl vann
1 dl sukker
1 ss maizena (eller du kan bruke potetmel, ca 2 ts)

¤ Ha skogsbær, vann og sukker i en kasserolle. La det koke sakte opp og rør slik at sukkeret løses opp.
¤ Sil av bærene og ta vare på væsken. Klem bærene litt slik at mest mulig av saften blir med.
¤ Kast bærene.
¤ Tilsett maizena i den røde safta (eller potetmel, det må røres ut en spiseskje vann først) og la det hele koke opp slik at det tykner litt og får sauskonsistens.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar