http://matbloggsentralen.no/

Matbloggtoppen

onsdag 11. januar 2012

Chilibrent smør

Dette er en veldig god saus til ovnsstekt, hvit fisk. Jeg bruker den til torsk eller sei som jeg legger på en ovnsplate dekket med bakepapir, salter og peprer, og steker det midt i ovnen på 200 grader i 10 minutter.
På bildet er fisken servert med ovnsstekte potetbåter, lettkokte sukkererter, kokt rødbeter, stekt bacon og chilibrent smør.
Jeg legger ut oppskriften på chilibrent smør og gir deg en lettvint info om resten av retten.
 Lov meg at du prøver med denne sausen neste gang du ovnsbaker hvit fisk. Det smaker så utrolig godt!
Chilibrent smør:
250 g meierismør
1/2 dl soyasaus
1 sjalottløk, finhakket
1 rød chili, vasket, delt på langs, skrapt ut frø og finhakket
en solid neve frisk persille

¤ Smelt smøret i en kjele på lav varme (ca 3+ / 4 på induksjon).
¤ La det stå å putre ca 1/ 2 time på svak varme. Når det begynner å putre, kan du sette lokk på (for det spruter litt), men sjekk av og til om du bruker for sterk varme, da brennes smøret og det skal det ikke, bare brunes. Det skal få en ganske mørk brun farge, men det skal ikke lukte brent og bli svart.
¤ Du kan skumme av skummet som danner seg hvis du vil. Jeg gidder aldri...

¤ Mens smøret putrer så hakker du sjalottløken og chilien og persillen.
¤ Ha disse ingrediensene i en skål og tilsett soyasausen.

¤ Like før servering tilsetter du chilisoyaen i det brune smøret (PASS OPP, det spruter nå også, for smøret er ganske varmt...)
¤ Så er det ferdig til servering.

Ovnstekte poteter:
¤ Sett ovnen på 200 grader.
¤ Del potetene (jeg bruker Asterix, for de er gode å bake i ovnen) i båter.
¤ Ha olivenolje ( 2- 3 ss) på en ovnsplate og legg potetbåtene på plata.
¤ Strø litt salt og pepper på.
¤ Ha litt olivenolje på toppen av potene.
¤ Sett plata midt i ovnen i 30 minutter. Da er potetene ferdige.

Kokte rødbeter:
(De har kjempefine og billige, ferske rødbeter på RemaØstre i Namsos, bare så det er sagt).
Dette er litt tidkrevende så du må begynne i god tid. Det tar 1 time. Rødbetene kan godt kokes i veldig god tid, deles i tykke skiver og varmes opp en kjele med litt olje eller smør.

¤ Legg rødbetene, hele og uskrellede i en kasserolle.
¤ Fyll på vann så det dekker.
¤ Kok opp.
¤ Sett lokk på kjelen, skru ned varmen og la det småkoke bortimot 1 time.
¤ Sil av vannet og la rødbetene kjølne litt før du skreller dem og deler dem i tykke skiver og serverer dem.

Lettkokte sukkererter:
¤ Kok opp vann i en kjele.
¤ Tilsett ca 1 ss meierismør og la det smelte i vannet.
¤ Tilsett sukkerertene og la dem koke i 2 minutter, ikke mer, for da blir de bare dvaske.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar