Denne oppskriften bruker jeg også til pølsebrød. Da triller jeg lange pølser av deigen istedet for å lage boller. Bakes, heves og stekes på samme måte.
Du får 12 hamburgerbrød av denne porsonen.
5 dl skummet- eller lettmelk
50 g gjær
1 ts salt
3 ss olje (jeg bruker olivenolje, men du kan godt bruke en annen sort)
700 g (ca 11 dl) hvetemel
¤ Varm melken til den er lunken, ca 37 grader og rør gjæren ut i melken.
¤ Tilsett salt og olje og tilsett hvetemelet tilslutt.
¤ Bruker du mixmaster så ikke arbeid deigen mer enn til den er rørt sammen (altså: Ikke rør mye!)
¤ Arbeider du den sammen med hånd, så rør den sammen så det blir en glatt deig, ikke mer.
¤ Dekk deigen med plast over bollen og la den heve ganske lenge, minst 1 time.
¤ Ta deigen ut på bakebordet og kna den litt før du deler den i 12 deler.
¤ Trill jevnstore boller og legg dem på et stekebrett dekket med bakepapir.
¤ Varm ovnen til 225 grader.
¤ Fyll vaskekummen med varmt vann (så varmt at det kommer damp).
¤ Monter stekebrettet med bollene over kummen, slik at bollene heves over damp og god varme.
¤ La bollene heve slik i 15 minutter (de hever raskt over varmen)
¤ Når bollene er ferdighevet klemmer du dem lett ned og pensler dem med lunkent vann.
¤ Jeg har i tillegg strødd litt sesamfrø over.
¤ Stek dem midt i ovnen i ca 15 minutter og avkjøl dem på rist etterpå.
De er fine å fryse.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar