http://matbloggsentralen.no/

Matbloggtoppen

fredag 10. juli 2015

Pizzabunner

Ferdigstekte pizzabunner er supert å ha i fryseren. Disse bunnene, 10 i tallet, blir tynne og sprø og tiner raskt når du tar dem opp fra fryseren. Da kan du lage hjemmelaget pizza raskere enn det tar å varme en Grandiosa.

Jeg bruker mixeren når jeg lager deigen. Det går sikkert an å lage den for hånd også, men jeg har bare ikke prøvd det.





Her er oppskrift til 10 pizzabunner:

1 kg hvetemel
6 del lunkent vann
1 pose (50 g) tørrgjær
1 ts salt
Litt sukker, knapt en ts


¤ Ha alt i bakebollen.
¤ Sett mixeren på lav hastighet og la den gå til deigen samler seg til en ball og liksom "slipper" bollen. 
Det kan godt hende du trenger enten litt mer vann, hvis deigen ikke vil samle seg og virker tørr, eller at den virker klisset, da tilsetter du litt mer hvetemel.
¤ Dekk bollen med et klede og la deigen stå slik å heve 1 time.

¤ Etter en time tar du og drysser mel på bakebordet og hvelver ut deigen.
¤ Del deigen (du skal ikke kna den) i 10 omtrentlig like store deler.


¤ Legg bakepapir på en stekeplate.
¤ Form boller av de 10 deigemnene og legg dem på stekeplaten.


¤ Sett stekeplata inn i kald ovn og la den stå i 1 time. Av og til har jeg latt det hele stå på benken med et klede over, og det går helt greit, men originaloppskrifta sier at det skal stå i kald ovn. Jeg vet ikke helt om jeg har skjønt hvorfor...
¤ Ta plata ut av ovnen.


¤ Nå skal du begynne å kjevle ut deigen. Ta fram alle stekeplatene du har og utstyr deg med kjevle og hvetemel og bakepapir.
¤ Varm ovnen til 250 grader. Jeg bruker varmluft og 250 grader. Har du pizzafunksjon på ovnen så bruk det. Har du pizzastein, så ta den i bruk. Den må du varme i ovnen før du legger deigbunnen på.

¤ Ta en bolle ut på melet bakebord og kjevle den ut til en tynn leiv (en pizzabunn). Den skal være tynt kjevlet og så stor som du kan få den.



¤ Legg den på bakeplata som er dekket med bakepapir.
¤ Prikk bunnen med en gaffel før du steker den. Det er viktig for ellers blåser bunnen seg opp.



¤ Så kan du steke pizzabunnene etterhvert som de er ferdig kjevlet. De skal stekes så de blir litt gyldne og få stekeskorpe. Det er vanskelig å gi nøyaktig steketid, for stekeovner er ganske forskjellige. I min ovn, på varmluft og 250 grader så trenger de første 5 minutter midt i ovnen. Da er de passe stekt. Etterhvert som ovnen sikkert blir litt varmere, så trenger de bare 3 minutter.
Altså, stek pizzabunnen midt i ovnen sånn ca 3-5 minutter.
Hold litt øye med de første bunnene du steker, de blir fort for brune om de steker for lenge.

¤ Avkjøl dem på en rist.

Når de er avkjølt, stabler jeg dem og pakker dem i folie og legger dem i fryseren.



Skal du lage en rask pizza, så ta opp en bunn (den tiner på 5 minutter), smør et lag med tomatsaus på. Det kan gjøres så enkelt som sile av en boks med hakkede tomater og bruke litt av det som tomatsaus. Du kan presse et hvitløkfedd å ha i tomatsausen og smaksette den med et krydder du har.
Legg på noen skiver med ost (mozzarella, ridderost eller en ost du liker) og strø skinkebiter over. Du kan ha på paprika-ringer, oliven, sopp og sterkere saker som ringer av rød chili...valget er ditt.
Stek dette i ovnen på 240 grader til osten er smeltet. Det tar ca 7 minutter.

Ikke et vondt ord om Grandiosa, men dette er bedre! Definitivt.






4 kommentarer:

  1. Good post. I learn somethig new and challenging on blogs I
    stumbleupon everyday. It's alwats helpful to read through content from otfher
    authors and use a little something from othe sites.


    my weblog: my blog

    SvarSlett
  2. I don't even know how I stopped up right here, but I thought this put up used to be great.

    I don't recognise who you are however definitely you're
    going to a well-known blogger for those who aren't already.
    Cheers!

    my website: CT limo

    SvarSlett
  3. Very nice post. I definitely appreciate this site.
    Stick with it!

    Visit my web page Moorpark Low Cost Locksmith and Oxnard

    SvarSlett
  4. I read this post fully concerning the resemblance
    of newest and earlier technologies, it's amazing article.

    My page :: 24/7 locksmith Oxnard

    SvarSlett