http://matbloggsentralen.no/

Matbloggtoppen

mandag 2. mars 2015

Pizza til frokost?

Jeg kaller den "frokostpizza" fordi den er med egg og bacon, men jeg har aldri spist den til froskost. Til det er jeg for mye B-menneske.
Det høres uvant ut med egg og bacon på pizza, men det er godt. Du kan jo prøve. Er du ikke spesielt glad i egg så utelater du det.
Orker du å lage pizza til frokost må du lage deigen på vei kvelden før. Da går du fram på samme måte når du lager pizzabunnen, men du bruker kaldt vann istedet for lunkent. Da trenger deigen natten på å heve, og du kan gjøre resten på morgenkvisten.





Dette trenger du til en pizza som dekker en stekovnsplate:


300 g hvetemel
1 ts salt
ca 1 ts tørrgjær (bruk mer gjær hvis du vil at deigen skal heve raskere)
2 dl lunkent vann
1 ss olivenolje

Fyll:
200 g bacon i skiver
250 g frisk spinat (jeg bruker en pose som du får kjøpt i matbutikken)
4 ts tomatpuré + litt vann
125 g fersk mozzarella (denne osten som ligger i vann)
10- 12 cherrytomater
2 egg


¤ Bland mel, salt og tørrgjær i en bolle. Jeg bruker mixmasteren til dette. Rør og tilsett olivenolje og vann litt etter litt til du har en god deig som "slipper" bollen.  Det vil si at deigen samler seg til en klump rundt eltekroken. La maskina gå et par minutter. Da har du en myk og god deig. Den skal heller være løs enn fast.
¤ Dekk bollen med plast eller et klede og hev den til den er dobbelt så stor. Det tar en time.

Mens deigen hever klargjør du fyllet:
¤ Sprøstek baconet i en stekepanne. Legg det tilside.
¤ Vask spinaten, og rist bort mesteparten av vannet.
¤ Stek spinaten i baconfettet til den faller sammen.


¤ Varm ovnen til 250 grader. Har du pizzafunksjon på ovnen din bruker du det.

¤ Når deigen er ferdig hevet tar du den ut på benken og knar den litt, men ikke mye.
¤ Kjevle deigen tynn og legg den på en bakepapirkledd stekeplate.
¤ Bland tomatpureen med litt vann slik at den lett går an å smøre utover deigen.

¤ Fordel spinaten utover pizzabunnen.
¤ Del mozzarellaosten i skiver og legg den på.
¤ Legg på bacon og cherrytomater (del cherrytomatene i to)
¤ Så tilslutt knekker du to egg og har over pizzaen.


¤ Stek pizzaen midt i ovnen i 7 minutter sånn cirka. Da skal eggene ha stekt.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar