Jeg tror at når maten smaker godt så er den sunn også.
Her er høstens første oppskrift.
Dette trenger du til 4 personer:
4 kyllinglår eller 4 kyllingfileter
2 ts malt spisskummen
2 ts paprikapulver
2 ts gurkemeie eller karripulver
2 fedd hvitløk
1 ts salt
Ca 4 ss olivenolje (det går helt fint med annen olje også)
2 løk (gul- eller rødløk)
Svarte oliven (jeg bruker helst med stein, men ikke bruk fancy oliven med fyll i)
1 kopp rosiner (eller svisker går også bra)
1 sitron delt i to
¤ Skrell hvitløkfeddene og hakk dem eller knus dem med flatsiden av en kniv.
¤ Bland hvitløken med krydderne (spisskummen, paprika og gurkemeie) og tilsett 2 ss olivenolje.
¤ Legg kyllinglårene eller filetene i en bolle og gni dem inne med krydderblandingen.
¤ Press litt sitronsaft over fra den ene halve sitronen.
¤ La det stå slik så lenge du har tid.
¤ Hakk løken.
¤ Finn fram oliven, del den andre halve sitronen i båter og ta fram rosiner.
¤ Varm ca 2 ss olje i en panne med lokk til.
¤ Del kyllingen i mindre biter.
¤ Stek løk og kyllingbiter (ta med all marinaden) over middels varme i ca 10 minutter. Rør litt i gryta.
¤ Press så litt sitronsaft over og tilsett oliven og rosiner, sitronbåtene og salt.
¤ Tilsett 2 dl vann.
¤ Sett lokk på gryta og la det småkoke i 20-25 minutter.
Jeg serverer det med couscous blandet med litt selvplukket sopp, men kokt ris er også godt til.
Velbekomme!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar