http://matbloggsentralen.no/

Matbloggtoppen

torsdag 28. juni 2012

Kylling med kokosris og mango- og eplesalat.

Den er litt hot kyllingen, men ikke alt for sterk.
Salaten er frisk og god. Det er viktig at du kjøper moden mango som kjennes myk ut. Er den hard smaker den ikke godt og den er vanskelig å dele opp.
Kokosris er et relativt nytt bekjentskap for meg, men den egner seg absolutt godt til denne retten.


Til 4 personer:

Kyllingen:
4 kyllingfileter
1 dl olje (med nøytral smak, maisolje, solsikkeolje el.l.)
3 ss curry paste (karri pasta)
1 ss hakket fersk ingefær
3 ss hakket frisk koriander
Olje til steking

Kokosris:
Jasmin- eller basmatiris, ca 4 dl
1 gul løk, finhakket
2 ss olje (bruk samme olje som til kyllingen, eller bruk olivenolje)
2 dl kokosmelk, ikke lettvarianten
Ca 5 dl vann

Mango- og eplesalat:
2 epler
1 mango
Frisk mynte og koriander (eller bruk bare den ene sorten hvis du syns det blir mye med begge, men det smaker utvilsomt godt med disse to smakene sammen)
3 stilker vårløk
saft ev 1 lime

¤ Begynn med risen.
¤ Varm oljen i en gryte og surr løken i den noen minutter til den blir blank.
¤ Tilsett risen i løken og rør rundt til risen er blank av oljen.
¤ Tilsett væsken (kokosmelken og vannet) i risen og la det hele koke opp.
¤ Skru ned varmen og la det hele trekke på svak varme under lokk, i 20 minutter.



¤ Fortsett med kyllingen.
¤ Varm ovnen til 150 grader.
¤ Bland sammen olje, curry paste, finhakket ingefær og hakket koriander og mynte, til det blir en grøt.
¤ Gni kyllingbrystene inn med blandingen.
¤ Varm olje i en stekepanne og brun kyllingbrystene 2-3 minutter på hver side.
¤ Ha så alt sammen over i et ildfast fat og sett det midt i ovnen i 15 minutter (det står det i den opprinnelig oppskrifta, men jeg syns det er for kort tid og lar dem ligge i ovnen ca 20 minutter). Kyllingbrystene skal være gjennomstekte, men ikke tørrstekte.

¤ Du kan bruke svinefilet istedet for kylling til denne retten. Bruk samme marinade (med curry paste, ingefær og koriander). Da må du steke fileten i 5 minutter på hver side (2 sider), og så steke den i ovnen på 200 grader i 20 minutter. La den hvile i 10 minutter og så skjære den i 3 - 4 cm tykke skiver. Det tar litt lenger tid enn med kylling, men ofte er en svinefilet billigere enn 4 kyllingbryst...



¤ Salat:
¤ Skrell mangoen og del den i små biter.
¤ Vask og del eplet i biter (ikke skrell det, for jeg syns salaten ser friskere ut med det fine røde- eller grønne skallet).
¤ Skjær vårløken i tynne ringer.
¤ Hakk de friske urtene.
¤ Bland alt i en salatbolle og klem limesaft over.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar