http://matbloggsentralen.no/

Matbloggtoppen

tirsdag 28. mai 2013

Stekt fisk med kapers og tomat

Til denne retten kan du bruke all slags hvit fiskefilet. Det er sausen av tomater og kapers som gir den kraftige, gode smaken.
Selvsagt kan du servere kokte poteter til, men stekte potetbåter er en slager i akkurat denne retten, så prøv det!


 
Til 4 porsjoner:
 
800 g fiskefilet av hvit fisk (sei, torsk, hyse)
Salt og pepper
2 ss smør til steking
 
10 poteter (bruk Asterix eller disse små, franske potetene Amandine)
3- 4 ss olivenolje til potetene
Salt og pepper
 
Saus:
4 ss smør
4 gode tomater
4 ss kapers
2 ss worcestershiresaus
1 dl frisk persille (eller koriander eller basilikum)
saft av 1 sitron (du må smake, kanskje syns du 1/2 sitron er nok)
1 ss sukker
 
¤ Varm ovnen til 200 grader.
¤ Skjær potetene i båter.
¤ Ha olivenolje på en stekeplate og legg potetene i.
¤ Spre olivenolje over potetene også og strø salt og pepper på.
¤ Sett plata midt i ovnen i 30 minutter. Potetene skal være gjennomstekte. Hvis du bruker andre typer poteter enn Asteriks eller Amandine, så må du kjenne på potetene om de er gjennomstekte. Min erfaring er at mandelpoteter spesielt, ikke egner seg til ovnsteking. De blir liksom aldri gjennomstekt.
 
¤ Varm smøret i en stekepanne.
¤ Del fiskefileten i serveringsstykker og strø på salt og pepper.
¤ Stek filetene i ca 3 minutter på hver side, til fisken er hvit helt igjennom, men ikke stek for lenge. Da blir fisken bare tørr.
¤ Ta fisken opp av panna når den er ferdig. Hold den varm (jeg dekker fatet med alminiumsfolie og legger noen rene kjøkkenhånduker over der igjen, så holder de varmen godt).
 
¤ Tilsett 4 ss smør i panna på nytt. La det smelte.
¤ Vask og hakk tomatene og ha dem i panna.
¤ Tilsett 4 ss kapers (uten kraft)
¤ Tilsett persillen (eller koriander eller basilikum) som du har hakket.
¤ Rør det godt sammen.
¤ Smak det til med 2 ss worcestershiresaus, saft av 1 sitron og 1 ss sukker.
¤ Smak om du trenger salt og pepper.
 
Så er det bare å legge potetbåtene først på talerkenen, så et stykke fisk og så dandere med sausen øverst på det hele.
Velbekomme!
 
 
 

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar