Sjokoladekvaliteten kan du forandre etter din egen smak. Noen liker mørk sjokolade og andre syns melkesjokolade er bedre.
Til 4 porsjoner (den er enkel å halvere):
100 g mørk sjokolade
2 dl kremfløte
2 eggeplommer
¤ Kok opp vann i en kasserolle. Du skal plassere en tallerken over kasserollen hvor du skal smelte sjokoladen.
¤ Brekk sjokoladen i mindre biter og legg dem i en tallerken som du plasserer over kasserollen.
¤ La det stå slik til sjokoladen er smeltet.
¤ Visp i mellomtiden kremfløten til stiv krem.
¤ Når sjokoladen er smeltet, tar du kasserollen av plata og rører en eggeplomme ned i sjokolademassen. Når du har rørt inn den ene eggeplommen tilsetter du den andre og rører også den inn.
¤ Rør så forsiktig sjokolademassen ned i fløtekremen. IKKE gjør det omvendt!
¤ Ha desserten i porsjonsglass og la den stå i kjøleskapet en times tid.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar