Kålsalaten er frisk og syrlig og salsaen skal være litt hot.
Jeg serverer råstekte poteter til. Godt!
Til 4 personer:
10 poteter
4 ss olivenolje
litt salt og pepper
1 pakke middagspølser (5-6 pølser)
2 ss smør
Kålsalat:
1 sommerkål (du kan bruke hodekål, til nød, hvis det ikke er sesong for sommerkål )
1 beger lettrømme (3 dl)
4 hvitløkfedd
1 ts dijonsennep
saften av 1/2 lime
Tomatsalsa:
1 boks hermetiske tomater (jeg bruker hele, skrellede, så kutter jeg dem opp selv. De smaker bedre enn de hakkede og så koster de halvparten...)
1 ss olivenolje
1 ts balsamicoeddik
1/2 løk, finhakket
2 fedd hvitløk
1 rød frisk chili, vasket og finhakket og tatt bort frøene
¤ Begynn med potetene.
¤ Varm ovnen til 200 grader
¤ Vask potetene, ikke skrell dem og skjær dem i båter.
¤ Legg dem utover en ovnsplate og ha olivenolje over.
¤ Salte og pepre.
¤ Inn i ovnen i 30 minutter.
Tomatsalsa:
¤ Varm olivenolje i en kasserolle.
¤ Fres løken (som er finhakket) og hvitløken, som også er hakket, til de blir blanke.
¤ Ha i tomatene og hakk dem opp. Bruk en saks eller en skje til det bruk.
¤ Vask chilien. Del den i 2 på langs. Fjern frøene som er inni og hakk den i små biter.
¤ Tilsett chilien i gryta og la det hele trekke på plata i ca 10 minutter.
¤ Tilsett balsamicoeddiken tilslutt.
¤ Smak om du behøver å salte.
Kålsalat:
¤ Finsnitt kålen og legg den i en salatbolle.
¤ Bland rømme, limesaft, sennep og finhakket hvitløk.
¤ Smak til med salt og pepper...
¤ Bland rømmedressingen i den finsnittede kålen.
Når jeg steker pølsene, skjærer jeg først hver pølse i 4 ( først på langs, så hver del i to)
Så steker jeg dem i stekepann til de får litt farge.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar