http://matbloggsentralen.no/

Matbloggtoppen

tirsdag 8. mai 2012

Hot fiskepudding

Fiskepudding er kanskje ikke favorittmaten idag, men det er grei og lettvint mat av og til.
Har du barn som spiser, så smak deg litt fram før du tilsetter all karrien og chilien. Denne porsonen er ikke direkte "hått", men du kjenner at det brenner litt.


Til 4 personer:
1 fiskepudding
3 ss smør
2 ss hvetemel
2 sjalottløk
2 ts karri
1/2 rød chili
3 dl melk
2 dl vann
2 grønnskabuljongterning

poteter
brokkoli

¤ Sett på potetene til koking.
¤ Smelt smøret i en gryte (du skal ha plass for fiskepuddingskivene i gryta etterhvert)
¤ Fres finhakket sjalottløk, karri og finhakket chili (ta bort frøene som er inni!)
¤ Ha i melet og rør slik at det ikke er klumper.
¤ Tilsett melk og vann litt etter litt. Rør godt og kok opp mellom hver gang du tilsetter væsken.
¤ Tilsett buljongterningen.
¤ La sausen koke noen minutter (2 -3 min).
¤ Del fiskepuddingen i skiver og legg den i sausen. La det hele varmes i ca 10 minutter.
¤ Kok i mellomtiden opp vann i en kjele for å koke brokkolien.
¤ Del brokkolien i små buketter og kok dem i vannet i 2 minutter. Hell av vannet.
  Hvis du vil kan du legge en klatt smør på brokkolien og dryss litt maldonsalt over....

Server fiskepuddingen i sausen, med kokte poteter og brokkoli til. Jeg har strødd litt gressløk over fiskepuddingen. Det ser pent ut og smaker godt, men det trengs ikke.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar