http://matbloggsentralen.no/

Matbloggtoppen

onsdag 30. mai 2012

Kylling med bønner og tomatsaus

Av og til blir selv matbloggere litt lei av matlaging. Da er dette en oppskrift jeg ofte tyr til. Den krever lite arbeid. Det eneste som krever litt innsats er å hakke hvitløk og basilikum og røre det med currypasta og olivenolje, men har du foodprosessor så går jo det relativt raskt.
Du stusser sikkert over mengden hvitløk, men mitt råd er å bruke alle 8 feddene. Det dufter godt og gir en fantastisk smak.
Retten passer seg selv i ovnen i 45 minutter. Du trenger ingen poteter eller ris, bare en enkel salat med litt fransk dressing av olje og eddik , salt og pepper.
En rømmeklatt smaker godt til faktisk. Prøv det!
Enkel mat til mange er det også, om du fordobler og lager det i langpanna.


Til 4 personer trenger du:
3 bokser hermetisk tomater (jeg kjøper alltid hele tomater og hakker dem selv...billigere og bedre)
litt salt (sånn ca 1/2 ts)
pepper
1 ts sukker
8 fedd hvitløk
1 stor neve frisk basilikum
2 ts red currypaste
5 ss olivenolje

8 kyllinglår (her får jeg kjøpt dem på Rema på Vika. Kyllingkubber tror jeg det står. 9 stk i pakken)
Du kan helt sikkert bruke kyllingfilet hvis du ikke får tak i kyllinglår. Steketiden anslår jeg til å bli den samme

1 boks hvite bønner (får du ikke tak i det, kjøp tomatbønner og skyll bort tomatsausen ved å ha dem i en sil og skyll dem under kaldt vann)
1 neve svarte oliven (jeg kjøper med stein og renser ut steinen)

Lettrømme til servering

¤ Varm ovnen til 225 grader
¤ Bland tomater, litt salt, pepper og sukker i en stor ildfast form. Du trenger ikke smøre forma.
¤ Hakk hvitløkfeddene, basilikum og tilsett currypastaen. Rør det sammen til en "graut". Tilsett olivenoljen i en  tynn stråle og bland det godt. Har du foodprosessor så bland alt i den, men tilsett også da olivenoljen tilslutt.
¤ Skjær to snitt i kyllinglårene.


¤ Gni krydderblandingen (hvitløk, basilikum, currypaste og olivenolje) inn i kyllingkjøttet rundt snittene.
¤ Legg kyllinglårene over tomatsausen i forma.


¤ Sett forma langt ned i ovnen på 225 grader i 45 minutter.
¤ Når det gjenstår 5 minutter av steketida tilsetter du de hvite bønnene og strør oliven over.
¤ Inn i ovnen i 5 minutter til alt er gjennomvarmt.


Sett rømme på bordet og lag gjerne en enkel grønn salat til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar