http://matbloggsentralen.no/

Matbloggtoppen

mandag 10. oktober 2011

Sitronmarinert svinefilet.

Dette er søndagsmiddag, men fordi mannen i huset fylte år idag, så spiste vi dette. Jeg legger ut bare oppskriften på svinefileen. Det er mye som serveres til (rød pesto, urtekrem, potetsalat med karve og focacciabrød), og dette kommer det oppskrifter på i dagene som kommer.


Dette trenger du til 4 personer:

800 - 900 g svinefilet (det er sånn ca 2 små eller en stor svinefile)

Marinade:
1 sitron (revet skall og presset saft)
5 fedd hvitløk (hakket)
frisk timian eller oregano
4 ss olivenolje
1 ts salt og litt kvernet pepper

Først skal du marinere svinefileen noen timer, så begynn i god tid.
Jeg bruker 2 plastposer (brødposestørrelse) for å marinere fileen inni. Jeg legger den ene inni den andre sånn at jeg er sikker på at det ikke lekker ut marinade.
Ha alt til marinaden inni posen og legg svinefileten inni. Knyt posen igjen. Snu og vend litt på posen slik at marinaden fordeler seg rundt kjøttet.
La det ligge enten i romtemperatur på benken 1 time (hvis du ikke har hund som snuser seg frem til godsakene), eller i kjøleskapet et par timer. Har du dårlig tid er 1/2 time bedre enn ingenting samme hvor du legger det.

Så skal fileen stekes.
Sett komfyren på 200 grader.
Da trenger du 1-2 ss smør, som du bruner i stekepanna.
Når smøret er smeltet legger du fileten(e) i panna og bruner dem i 5 minutter på hver side (det betyr på to sider).
Legg så fileten på en ovnsplate (med bakepapir) og etterstek den i ovnen (på 200 grader) i 15 minutter.
Etter at du har tatt kjøttet ut av ovnen må du la det hvile en stund ( ca 10 minutter for at kjøttsafta ikke skal renne ut og gjøre kjøttet tørt) før du skjærer det i tynne skiver.
Denne svinefileen kan spises både varm og kald.



I morgen kommer oppskrift på rød pesto og urtekrem som skal serveres til.

1 kommentar:

  1. It's not my first time to pay a visit this web page, i am browsing this
    web page dailly and get fastidious information from
    here everyday.

    SvarSlett