http://matbloggsentralen.no/

Matbloggtoppen

søndag 9. oktober 2011

Tilslørte bondepiker

Til dere som kommenterer bloggen min: Veldig hyggelig! Saken er at jeg greier ikke å legge inn kommentarer selv. Vet ikke helt hva det er som gjør det, men regner med at jeg før eller siden knekker koden  og får det til. Takk skal dere ha for alle hyggelige ord!
Brita

Her kommer oppskrift tilslørte bondepiker, en god, gammeldags og rimelig enkel høstdessert:

Dette trenger du til 4 porsoner:

4 store eller 5 små epler (gjerne litt sure epler)
2 ts sukker
1/2 dl vann
2 ss smør (og her må du ha meierismør)
1 1/2 dl griljermel
2 ss brunt sukker (gjerne demarasukker, som er litt grovt)
3 dl kremfløte
1 ss kanel

Istedet for å koke eplemassen selv av epler, sukker og vann, kan du bruke eplemos, MEN det blir søtere og ikke så friskt som om du koker det selv. Og det tar ikke mye tid...
Her er framgangsmåten:
¤ Skrell eplene, fjern kjernhuset og del dem i grove biter
¤ Ha eplebitene i en kasserolle sammen med 2 ts sukker og vannet.
¤ Kok dette til eplene begynner å mose seg. Aller best er det om du kjenner at det er igjen litt eplebiter igjen i mosen
¤ La eplemosen bli avkjølt
¤ Smelt 2 ss smør i stekepanna på middels varme
¤ Ha griljermel og brunsukker i panna
¤ Stek dette slik at sukkeret og griljermelet blir litt gyllent og hardt
¤ La dette også avkjøles
¤ Pisk krem av fløten

Når alt det "kokte" er avkjølt så legg alt lagvis i en bolle:
Først litt strøkavring (griljermel og sukker), så litt eplemos - strø litt kanel over eplene og ha litt krem oppå dette.
Fortsett slik til alt er brukt opp. Det øverste laget skal være krem.
Strø litt kanel over kremen tilslutt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar