25 g gjær
3 dl lunkent vann1 ts sukker
1 ts salt
2 ss olivenolje
6 - 7 dl hvetemel
På deigen:
1 dl olivenolje
4 ts maldonsalt
kvister av rosmarin (du trenger det ikke, men det lukter og smaker godt)
¤ Ha vannet i foodprosessoren
¤ Tilsett gjæren og rør den ut i vannet (bruker du tørrgjær må du blande den i melet
¤ Tilsett sukker, salt og olivenolje
Du må ikke bruke "kutteren" (til venstre på bildet) på foodprosessoren, men den "saken" som rører (til høyre på bildet)
¤ Tilsett melet litt etter litt og kjør maskinen. Deigen skal "slippe" bollen og bli til en klump, da er det nok mel.
¤ Legg plast eller et kjøkkenhåndkle over deigen og la den heve i 30 minutter.
¤ Legg bakepapir på et stekebrett
¤ Klapp / eller du kan kjevle deigen ut til et rektangulært, litt bredt brød ca 2 cm tykt
¤ Legg den på stekebrettet og la den heve i ca 30 minutter til
¤ Når brødet er ferdighevet lager du fingerhull (fordypninger) i deigen og heller olivenolje i hullene
¤ Strø maldonsalt over brødet og dryss med rosmarin
¤ Sett ovnen på 230 grader
¤ Stek brødet på nederste rille i 25 minutter
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar