Salaten kan serveres både til stekt kjøtt og stekt fisk.
Jeg koker potetene på forhånd, med skallet på. Det kan gjøres i god tid. Potetene kan godt bli kalde før du lager salaten, for du skal varme dem opp igjen.
Dette trenger du til 4 personer:
8 poteter, kokte og delt i båter
1 neve karve
1 rød paprika, finhakket
3 - 4 vårløk, skåret i tynne skiver
4 ss olivenolje
¤ Sett ovnen på 200 grader
¤ Ha litt olivenolje i langpanna
¤ Legg potetbåtene i panna (du kan godt bruke ildfast fat), og spre resten av olivenoljen over
¤ Strø karve over potetene og salt (jeg bruker alltid Maldonsalt til dette) og pepper
¤ Sett langpanna i ovnen på midterste rille i 10 - 15 minutter, til potetene er gjennomvarme
¤ Når du skal servere potetsalaten strør du over finhakket paprika og vårløk i tynne skiver
Salaten er best litt lunken, men går også bra kald. Den må i ovnen først, selv om den skal serveres kald. Potetskallet blir sprøtt og godt av å steke i ovnen, så dette må du ikke utelate.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar