http://matbloggsentralen.no/

Matbloggtoppen

onsdag 14. september 2016

Yoghurtis

Har du en tendens til å kaste frukt som er blitt liggende litt lenge på fruktfatet? En fin måte å få brukt den opp er rett og slett å dele frukten i biter og fryse den ned. Da har du et godt utgangspunkt for å lage frukt-is i en fei. Du kan bruke frosne bær også (bringebær er spesielt godt ), men skal du følge denne oppskrifta bør ikke bærene være sukret.
Når du fryser frukten i biter så legg bitene utover et fat og frys dem inn slik. Så legger du dem i en pose når de er frosset. 
Du må lage isen akkurat før den skal spises, for den tiner raskt.


Her har jeg laget is med mango, nok til 4 porsjoner:

350 g frosne biter av mango 
2 dl tyrkisk yoghurt (jeg syns den er best fordi den er tykk og god, men annen yoghurt naturell er helt greit)
1 lime, finrevet skall
1 dl melis

¤ Ha alle ingrediensene til isen i en foodprosessor og kjør det raskt sammen. Det tar 10-20 sekunder alt etter hvor store biter du har av frukta.
¤ Server isen med en gang.

Du kan strø litt kokosflak eller kokosmasse over hvis du liker det. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar