Det er greit å lage hele middagen i en form. Det blir lite søl og lite oppvask. Denne fiskeformen smaker utrolig godt. Du må ikke glemme å ha over sitronsaft og sitronskall. Det gir retten en fin sødme.
Til 4 personer trenger du:
800 g seifilet (du kan også bruke torsk), delt i porsjonsbiter
8 - 10 poteter, i skiver
1 rødløk, delt i båter
2 paprika, delt i grove biter
4 fedd hvitløk, finhakket
10 cherrytomater, delt i 2
1 neve sorte oliven
1 sitron, revet skall og saft
Salt og pepper
1 dl olivenolje
Etter steking:
100 g fetaost
Frisk persille
¤ Varm ovnen til 225 grader
¤ Ha litt olivenolje i et ildfast fat.
¤ Legg potetskivene i fatet.
¤ Ha litt salt og pepper over potetene og ha over noen spiseskjeer med olivenolje.
¤ Sett det hele midt i ovnen i 15 minutter.
¤ Mens potetene står i ovnen gjør du klar fisken og grønnsakene.
¤ Legg fisken utover en ovnsplate ( eller på et fat ) og strø over salt. La fisken ligge slik i 15 minutter. Da skyller du av saltet. Fisken blir fast og fin av slik tørrsalting.
¤ Gjør klar grønnsakene (rødløken, paprikaen, hvitløken og tomatene ).
¤ Etter at potetene har stått i ovnen i 15 minutter tar du fatet ut av ovnen og har rødløken, paprikaen, hvitløken og tomatene over potetene. Ha over litt mer olivenolje.
¤ Sett formen tilbake midt i ovnen og la det stå i 15 minutter videre på 225 grader. Da skal potetene være møre.
¤ Senk varmen på ovnen til 200 grader.
¤ Ta formen ut igjen og legg fisken over grønnsakene. Fordel oliven over fisken.
¤ Riv sitronskallet og klem safta ut av sitronen.
¤ Fordel sitronskallet og sitronsafta over formen, og sett den tilbake i ovnen i 10-12 minutter.
Når maten er ferdig, strør du smuldret fetaost over maten og klipper frisk persille over.
I have read several excellent stufdf here. Definitely price
SvarSlettbookmarking for revisiting. I wonder how much attempt yyou set to make such
a fantastic informatfive web site.