Jo, rett og slett fordi man av og til har behov for å lage vafler til en hel bataljon. Da kan det være godt å ty til en oppskrift.
Du skjønner da at dette er en stor oppskrift. Den gir 18 plater. Deler du den i 3 får du 6 plater, og dobler du har du 36 (kanskje ikke verdens mest kompliserte matematikk?)
Vaffelrøra holder seg lenge i kjøleskapet. Min røre har stått der 7-8 dager og var like fin. Da må du oppbevare den i en bolle med lokk, eller ha plast tett over bollen. Vaffelkaka er derimot ikke like god dagen etter. Jo forresten, Qalle-engelsksetter syns de smaker utmerket da også! Men vi andre syns vafler skal være nystekte.
3 egg
100 g sukker
1 ts salt
700 g hvetemel
1 liter H-melk
130 g meierismør
Jeg bruker elektrisk visp. Røra er for stor til å røre for hånd.
¤ Smelt smøret.
¤ Pisk eggedosis av egg og sukker. Det vil si at du pisker ihvertfall i 3 minutter med elektrisk visp.
¤ Tilsett salt og all melka i eggedosisen og visp det godt sammen.
¤ Mål opp hvetemelet og tilsett det litt etter litt i eggedosis-melkblandingen. Når alt hvetemelet er tilsatt må du vispe et par minutter til slik at røra blir jevn.
¤ Tilsett tilslutt smøret, sakte. Det vil si at du rører hele tiden og heller smøret ned i røra. Nå har du en tykk og god røre.
¤ La røra stå slik å "svelle" (det heter det av en eller annen grunn, når røra skal stå og du ikke skal gjøre noenting med den) en halv times tid, minst, i kjøleskapet eller på benken.
¤ Så tar du fram vaffeljernet og steker så mange vafler du vil ha. Du trenger ikke smøre vaffeljernet!
Blir det røre igjen, setter du lokk (eller tar over plast) på bollen og setter det i kjøleskapet til neste vaffelmåltid.
Server vaflene med rørte bær og rømme.
Istedet for å ha bær eller syltetøy på vafla, kan du tilsette ting i røra så slipper du klisset med syltetøy som renner nedover fingrene....
Du kan tilsette:
Revet appelsinskall, sitronskall eller limeskall.
Finhakkede rosiner (ja, du må hakke dem i mindre biter!)
Kiwi eller ananas som er delt i små biter.
Tørkede blåbær.
Finhakket sjokolade.
For meg er "vaffelhimmelen" meierismør og brun geitost på nystekt, varm vaffel.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar