Jeg bruker friske jordbær, de er jo å få kjøpt hele året gjennom etterhvert, men fryste jordbær går helt fint det også.
Så kjøper jeg ferdige marengs. Orker du å lage dem selv er det kjempefint, men du får ikke oppskrift på dem her.
Du må ikke lage for stor porsjon, det er en mektig dessert, mektig, men god!
Dette trenger du til 4:
2 dl jordbær
75 g sukker.
Noen hakkede hasselnøtter ( kan sløyfes )
3 dl pisket kremfløte
8 små marengs ( 2 til hver porsjon )
¤ Kjør jordbær og sukker til saus i en eller annen kjøkkenmaskin
¤ Rist hasselnøttene i en tørr stekepannetil de lukter godt og blir litt gyldne.
¤ Pisk krem av fløten.
¤ Lag så desserten i porsjonsskåler. Har du store, lekre kaffe- eller tekopper er det fint å lage desserten i dem.
¤ Ha krem og knuste pikekyss lagvis i hver skål.
¤ Hell over jordbærsaus.
¤ Strø over noen ristede hasselnøtter tilslutt.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar