Her har jeg stekt kyllingbryst til.
Du kan sjonglere med andre grønnsaker enn de jeg har her, men noen rotgrønnsaker og løk må du ha.
Så en ting til: Begynn i god tid. Gratengen trenger 40 minutter i ovnen og du bruker 20 minutter på å skrelle og skjære opp grønnsakene, men når den er kommet i ovnen, passer den seg selv frem til du skal spise.
Dette rekker til 4-5 personer:
8 - 10 poteter, skrellet og i skiver ca 1/2 cm tykke
1 gulrot, skrelt og skåret i tynne skiver
3 dl H-melk (bruker du annen melk sprekker den ofte og det danner seg små klumper )
1 buljongterning, grønnsak-
1 liten bit sellerirot skåret i biter eller stenger
1 purre, i skiver
1 løk, skrellet og skåret i båter
1 hvitløkfedd, presset (kan også hakkes)
(litt revet muskat, det kan også utelates)
3 dl revet ost. Jeg bruker cheddar.
Her har jeg lagt til brokkoli i små buketter og selvplukket sopp, men innholdet ovenfor er basisen.
¤ Varm ovnen til 200 grader.
¤ Skrell potetene og gulrota og skjær begge deler i tynne skiver.
¤ Kok opp melken og rør ut buljongterningen i den.
¤ Tilsett potet- og gulrotskivene, sett lokk på kasserollen og kok dette i 5 minutter på svak varme. Det gjør ingenting om poteter og gulrot er over melka i kasserollen, så lenge lokket er på kokes de allikevel.
¤ Skrell og skjær sellerien i terninger eller staver, purre i skiver og løk i båter.
¤ Tilsett disse grønnsakene i kasserollen sammen med poteter og gulrot, og la det koke på svak varme i noen minutter til. 3 minutter pleier å holde.
¤ Ta kasseollen av plata og strø litt salt og pepper over og muskat hvis du liker det.
¤ Skrell hvitløken og press den (eller hakk den) og ha den i kasserollen.
¤ Riv osten og tilsett halvparten av den. Resten skal du strø på toppen av retten. Rør godt rundt i kasserollen så alt blander seg.
¤ Smør en ildfast form og hell alt sammen over i forma.
På bildet ovenfor ser du basisingrediensene.
Så har jeg lagt på litt sopp (den er forvellet fra før, men ikke stekt):
Og noen buketter brokkoli (ikke kokt):
Og strødd ost over tilslutt:
Som sagt, du behøver ikke de to siste ingrediensene (sopp og brokkoli), men du må strø resten av osten på toppen.
¤ Inn midt i ovnen på 200 grader i 40 minutter.
Retten smaker godt som en vegetarrett.
Vil du lage gratengen i god tid (dagen før), kan du oppbevare den kjølig, så legge folie over forma og varme den på 150 grader i 25 minutter før servering.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar