http://matbloggsentralen.no/

Matbloggtoppen

torsdag 30. januar 2014

Gresk salat

Bondesalat er navnet grekerne selv bruker. Det er sikkert fordi den inneholder grønnsaker som de selv dyrker.
Det er viktig å ha gode, røde tomater og god olivenolje.

Dette trenger du til 4:

4 mellomstore tomater
1 agurk
1/2 rødløk
1 grønn paprika
10 svarte oliven
200 g fetaost (helst ikke den som ligger i olje og er delt i terninger)
2 hardkokte egg i båter (kan utelates)

Dressing:
10 ss olivenolje
3 ss vineddik
2 ts tørket oregano

¤ Vask tomatene, agurken og paprikaen.
¤ Skjær tomatene i båter.
¤ Agurken deler du først en gang på langs, og så hver del igjen en gang på langs, slik at hele agurken er delt i 4 langsetter. Så deler du den i grove biter.
¤ Fjern frø fra paprikaen og del den i groven biter.
¤ Del fetaosten i terninger.
¤ Bland alt i en salatbolle.
¤ Lag dressingen ved å blande de tre ingrediensene og ha den over salaten like før du skal servere.

Server gresk salat som en lunchrett eller som tilbehør til moussaka. Det siste er kjempegodt.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar