http://matbloggsentralen.no/

Matbloggtoppen

mandag 3. juni 2013

Appelsinsaus med chili til stekt fisk

Det høres kanskje litt uvant ut, men det smaker kjempegodt. Bare prøv!
Jeg bruker sausen til stekt, hvit fisk. Så serverer jeg potetmos og spinat til. Kjempegodt!

Til 4 personer trenger du:
ca 800 g fiskefilet av torsk, sei, breiflabb, steinbit eller andre hvite fisker du måtte ha.
2 ss smør til steking
2 ts salt
Litt pepper

Potestappe:
10-12 poteter, skrellet
ca 4 dl melk
2 ss smør

Spinat:
200 g frisk spinat (jeg bruker en hel pose som du får kjøpt)
1 ss smør

Appelsinsaus:
Saften av 3 appelsiner
1 rød chili
4 ss smør
Litt salt og pepper etter smak



¤ Begynn med potetene. Kok dem til de blir møre.
¤ Mos dem.
¤ Rør inn smøret i den varme poteten og la det smelte.
¤ Spe tilslutt med melken til passe konsistens.
¤ Varm det før servering.

Sausen:
¤ Press ut saften av 3 appelsiner og ha den i en kasserolle.
¤ Vask chilien, del den i 2 på langs. Ta ut frøene og hakk det røde skallet. Tilsett det i kasserollen.


¤ Kok det til det bare er halvparten igjen av safta (safta reduseres).
Hit kan du forberede i god tid. Like før servering:
¤ Varm opp safta og ta kasserollen av plata.


¤ Del smøret i 4-5 biter og tilsett i kasserollen. Pisk jevnt til smøret er smeltet i sausen. Nå bør ikke sausen koke mer etter at smøret er hatt i, men den kan varmes.
¤ Smak sausen til med salt og pepper. Du trenger litt av begge deler.



Fisken:
¤ Smelt smøret i panna og la panna bli god og varm. Smøret kan godt bli litt brunt (det vil si at smøret bruser litt først, så kommer brusingen bort og smøret blir mer og mer brunt etterhvert).
¤ Salte og pepre fisken og del den i passe serveringsstykker.
¤ Stek fisken på begge sider til du ser den er hvit helt igjennom. Tiden avhenger av hvor tykk fiskefilet du har. Jeg har et mål: Når fiskefileten er ca 3 cm tykk trenger den 3 minutter på hver side, er den 4 cm trenger den litt mer, men ikke alltid 4 minutter på hver side. Du må holde øye med fisken, og ikke stek den for lenge.

Spinaten:
¤ Smelt smøret i en vid kasserolle.
¤ Vask spinaten og rist bort det meste av vannet.
¤ Når smøret er smeltet har du i all spinaten. Det fyller kasserollen, men den faller raskt sammen.
¤ Rør litt i spinatmassen slik at alle bladene får varme fra smøret.
¤ Tilslutt faller spinaten helt sammen. Hele prosessen tar bare 1 minutt ca. Ferdig!



¤ Legg potetmos først på tallerkenen.
¤ Legg et fiskestykke over.
¤ Så litt spinat på toppen.
¤ Dander sausen rundt det hele.

Velbekomme!
Det kommer til å bli suksess!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar