Dette er liksom MIN bløtkake.
Jeg er ikke så flink til å lage kaker som skal se pene ut. De har en tendens til å bli både skakke og skjeve mine kaker.
Denne kaka derimot legger jeg i en bolle og ikke på fat. Den blir sånn sett ganske enkel å frakte med seg hvis du skal ha med en kake til et eller annet.
God er den også faktisk.
Kakebunn:
50 g smør
2 egg
2 dl sukker
1 1/4 dl melk
3 dl hvetemel
1 1/2 ts bakepulver
Smakstilsetning: Revet sitronskall, appelsinskall eller vaniljesukker
Sukkerlake:
2 dl vann
1 dl sukker
1 kanelstang
Skall og saft av 1 sitron (eller 1 appelsin)
Fyll og pynt:
5 dl kremfløte (av og til bruker jeg 6 dl...)
Friske bær (utenom bærsesong bruker jeg en pose skogsbær som du får kjøpt frosset, og pynter med litt friske bær)
Slik lager du kakebunnen:
¤ Varm ovnen til 175 grader.
¤ Smelt smøret og avkjøl det litt så det ikke er kokevarmt.
¤ Pisk eggedosis av egg og sukker.
¤ Tilsett melk og smeltet smør.
¤ Bland mel og bakepulver og bland det i røra.
¤ Tilsett et av smakstilsetningene. Jeg syns at sitron eller appelsin smaker friskt og godt og bruker oftest det.
¤ Smør en rund form og strø den med litt strøkavring eller hvetemel. Du må bruke en rund kakeform med "hull" i sånn a la denne:
¤ Fyll røra i forma.
¤ Stek kaka midt i ovnen på 175 grader i 35 - 40 minutter. Den skal være fast og fin og det skal ikke sitte røre på hvis du stikker en pinne ned i kaka for å kjenne om den er stekt. Jeg steker kaka i 40 minutter, men det avhenger litt av formen på kakeforma di om den kanskje er ferdig etter 35 minutter.
Mens kaka steker koker du sukkerlake:
¤ Ha alle ingrediensene i en kasserolle og kok opp. Kok det videre på svakere varme til det hele blir litt tykkere. Det skal ikke bli sirupstykt, men litt tykkere enn vann.
¤ Når kaka er ferdigstekt hvelver du den ut av forma. Vask forma. Så har du sukkerlaken i forma og legger kaka tilbake slik at den trekker til seg laken. Her skal kaka ligge til den er kald.
¤ Hvelv kaka ned i en bolle som vist på bildet over. Legg bær rundt og i midten. jeg strør litt sukker over. Mengden sukker avhenger av hvilke bær du bruker.
¤ Pisk krem av fløten og dekk kaka med kremen.
¤ Så pynter du med noen bær på toppen.
Det går ikke å forsyne seg av denne kaka med en kakespade, her må du bruke en stor skje.
Velbekomme!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar