http://matbloggsentralen.no/

Matbloggtoppen

søndag 16. desember 2012

Kyllingfilet med pesto og tomatsaus

Lettvint og god middag.
Du kan lage pestoen selv. Det smaker definitivt bedre, men for lettvinthets skyld lager jeg oftest denne retten med ferdigkjøpt pesto. Det blir godt det også.
Du får ikke oppskrift på grønn pesto som du kan lage selv, men det finnes i alle kokebøker etterhvert hvis du trenger det.

Dette trenger du til 4:

4 kyllingfileter
1 glass ferdig grønn pesto
Salt og pepper
2 ss olivenolje til steking
Tråd til å knytte rundt filetene, eller tannpirkere uten mintsmak. Det går rimelig greit uten tråd og tannpirker også...


Tomatsaus:
2 bokser tomater på boks
4 sjalottløk
1 fedd hvitløk (kan sløyfes)
2 ss tørket timian eller oregano  (har du friske urter så bruker du det)
2 ss olivenolje
2 ts balsamicoeddik (har du ikke det kan du sløyfe det og tilsette 2 ts sukker istedet)

Ris eller poteter smaker godt til.


¤ Begynn med tomatsausen så kan den stå å surre på plata til maten er ferdig.
¤ Hakk sjalottløken og hvitløken.
¤ Varm 2 ss olivenolje i en gryte.
¤ Ha tomatene (fra boks), løkene, krydder og balsamicoeddik i gryta.


¤ Rør det sammen og la det stå å trekke på plata (uten lokk).
¤ Tilslutt kan du sette stavmixeren i gryta og kjøre sausen til en glatt røre. Har du ikke stavmixer, så bruk sausen som den er.


Kyllingen:
¤ Skjær en lomme i hver kyllingfilet.

 
¤ Legg 1-2 ts pesto inn i lomma.
 
 
¤ Så knytter jeg en tråd rundt fileten så pestoen holder seg på plass, men du kan bruker tannpirker til å lukke lomma, eller du kan la hele greia bare være som den er. Pestoen holder seg rimelig på plass allikevel.
 
 
 
¤ Varm olje i en gryte eller stekepanne på god varme.
¤ Krydre filetene med salt og pepper på begge sidene.
¤ Legg kyllingfiletene i panna og stek dem ca 7 minutter på hver side. IKKE driv å snu dem hele tiden. La dem steke 7 minutter på den ene siden før du snur dem og lar dem steke like lenge på den andre siden. Da får de fin stekeskorpe og blir saftigere enn om du driver og snur på dem hele tiden.
 
 
 
Så koker du ris eller poteter til og serverer kyllingfiletene med tomatsausen.






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar