fredag 26. april 2013

Avokadorøre

Vi burde spise avokado hver dag. Det er sunt og godt. En avokado består riktignok av opptil 30 % fett, men det er fett av aller beste sort. Enumettet fett, som avokadoen har, er sunt for hjertet.
Mos en avokado på brødskiva og strø litt urtesalt over, vips så har du et kjempegodt (og sunt) smørbrød.

Den røra du får oppskrift på her passer nesten til all mat. Til et stekt eller grillet kjøttsstykke, til kylling, på brødskiva til litt tomat, skinke eller ost.


1 avokado
litt salt
noen tak med pepperkverna
1 ts maisolje (du kan bruke annen nøytral olje også, men ikke bruk olivenolje, den gir for mye smak)

¤ Del avokadoen i 2.
¤ Ta ut steinen.
¤ Grav ut avokadokjøttet med en skje eller en gaffel.
¤ Mos avokadokjøttet med en gaffel.
¤ Tilsett salt (smak, for det skal smake av salt. Bruker du for lite salt blir smaken "dvask")
¤ Ta noen tak med pepperkverna.
¤ Rør i oljen tilslutt.

Røra smaker godt på et stykke ristet brød, med en tomat under. Har du frisk koriander, så strø det over. Kjempegodt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar