Du kan til og med bytte ut fisken og bruke kyllingfilet istedet. Bruker du kyllingfilet må det hele stå i ovnen litt lenger. Jeg har skrevet mer om det nederst på oppskrifta.
Vil du pynte litt på retten, kan du helle en skvett kremfløte i fatet før du setter det i ovnen og strø noen grovhakkede valnøtter over...
Dette trenger du til 4:
1 kg fisk, torskefilet, seifilet, hyse....
1 ts salt
1/2 ts pepper
2 ss kapers
1 pk vårløk, 5- 6 stenger, skåret i skiver
1 sitron i båter
3 ss olivenolje
Kokt ris. Jeg koker ris på iransk vis. Oppskrifta finner du på bloggen min under "tilbehør".
¤ Varm ovnen til 200 grader.
¤ Del fiskefileten i porsonstykker og strø på salt og pepper.
¤ Smør en ildfast form med 1 ss olivenolje.
¤ Legg fisk, vårløk (skåret i skiver), sitron ( i båter) og kapers i forma. Drypp 2 ss olivenolje over.
¤ Dekk forma med alminiumsfolie.
¤ Sett forma på midterste rille i ovnen. La det steke i 10 minutter, så fjerner du folien og lar det steke i 5 minutter til uten folie.
¤ Fisken skal lett kunne deles i biter, da er den ferdig. Hvis ikke, må den stå i ovnen litt til.
Server kokt ris til.
Her har jeg laget samme retten og byttet ut fisk med kylling:
Jeg bruker 3 hele kyllingfileter (det er kanskje i minste laget til 4 voksne), og jeg steker filetene hele.
Jeg bruner IKKE kyllingfiletene på forhånd, bare legger dem i forma.
I tillegg har jeg tilsatt ca 1 dl kremfløte i fatet før jeg satte det i ovnen og strødd litt valnøtter over. Denne sausen blir skikkelig god!
Slik steker du med kylling:
Først 15 minutter med folie over og på 200 grader midt i ovnen.
Så tar du av folien og steker videre i 20 minutter.
Da er det hele ferdig.
Ris er godt til dette også!
I am really impressed with your writing skills and also
SvarSlettwith the layout on your weblog. Is this a paid
theme or did you customize it yourself? Anyway keep up the excellent quality writing, it is rare to see a
great blog like this one these days.
Take a look at my website ... Oxnard Cooling