tirsdag 27. november 2012

Fisk à la Provence

Her kan du bruke all slags hvit fisk.
Du kan bruke frossenfisk også, men den må være såpass tint at du kan skjære den i mindre biter.
Middagen er klar på 30 minutter og du kan koke ris til, eller servere en grønn salat.
Gryta er veldig enkel å lage og den smaker godt!



Til 2 personer:

2 store løk
3 ss olje
1 boks hermetiske tomater
600 g fisk
1 ts salt
1/2 ts pepper
2 ts tørket timian
Frisk basilikum
Frisk persille


¤ Varm 3 ss olje i en gryte eller en stekepanne med høye kanter (den må ha lokk).
¤ Skrell og hakk løken og ha den i gryta.
¤ La det hele frese i gryta til løken blir blank.
¤ Tilsett de hermetiske tomatene og rør godt sammen.
¤ La det koke i 3 - 4 minutter uten lokk.
¤ Fjern skinn og bein fra fisken og skjær den i fingertykke biter.
¤ Legg fisken i gryta. Strø over salt og pepper og timian.
¤ Sett på lokk og la det putre (ikke fosskoke) i 10 - 15 minutter.
¤ Strø rikelig med frisk basilikum og persille over og server med kokt ris eller en grønn salat.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar