http://matbloggsentralen.no/

Matbloggtoppen

onsdag 15. april 2015

Sitronfromasj

En nesten glemt dessert som vi spiste ganske ofte i min barndom. Spesielt husker jeg at sitronfromasj var fast dessert på 1. juledag. Jeg gledet meg alltid til den.

Begynn i god tid med desserten, for den må stå i kjøleskapet å stivne i 3-4 timer.
Så bør du ha elektrisk visp. Dette er en "vispedessert" og det er lett å få krampe i vispehånda....

Her er oppskrift på en god gammeldags porsjon sitronfromasj som holder til 6-8 personer.


5 plater gelatin
Revet skall av 1/2 sitron
Presset saft av 1 sitron
3 egg
1 dl sukker
3 dl kremfløte

¤ Legg gelatinplatene i kaldt vann ca 5 minutter. Da blir de myke.
¤ Riv sitronskallet og press safta ut av sitronen.
¤ Skill eggene så du får eggeplommer i en bolle og eggehvitene i en annen.
¤ Tilsett sukkeret sammen med eggeplommene og pisk det til eggedosis. (Hvis du syns det blir mye styr med å skille eggene og piske alt hver for seg, så hopper du over dette. Da tar du hele egget og pisker det med sukkeret til eggedosis.)
¤ Tilsett sitronskall og saft.
¤ Klem vannet ut av gelatinen og ha den i en liten kasserolle sammen med 1/2 dl vann. Sett dette på svak varme på kokeplata og rør slik at gelatinen løser seg opp. Dette skal ikke koke, bare varmes slik at gelatinen løser seg opp i vannet.
¤ Tilsett gelatinblandingen i eggedosisen og rør godt sammen med en slikkepott.
¤ Pisk fløten og rør den inn i eggedosisen.
¤ Pisk tilslutt eggehvitene stive og rør dem forsiktig inn i sitronfromasjen.
¤ Ha fromasjen i en serveringskål eller i porsjonsglass og la den stivne i 3-4 timer i kjøleskapet.

Server desserten med friske bær eller med en rød bærsaus til.
Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar