http://matbloggsentralen.no/

Matbloggtoppen

lørdag 30. november 2013

Uknadd loff

Av og til blir jeg lut lei den sterke lyden av mixmasteren. Da gjelder det å ha enkle oppskrifter som kan bakes for hånd.
Dette er en sånn oppskrift.

Det blir bare et brød, men det blir godt. Det er ganske stort. Det skal faktisk ikke knas i det heletatt.

1 brød:

25 g gjær
1 ts salt
1 ss honning (kan sløyfes)
4 dl lunkent vann
8 - 9 dl hvetemel
Eventuelt: 1 dl solsikkekjerner og 1 ts malt fennikel


¤ Smuldre gjæren i en bakebolle.
¤ Ha på salt og eventuelt honning.
¤ Hell vannet over og rør så gjæren løser seg opp.
¤ Ha i hvetemelet og solsikkekjerner og fennikel. Fennikel kan være vanskelig å få tak i, men innvandrerbutikken har hel fennikel, som du kan kjøpe og støte selv.
¤ Rør sammen den løse deigen med en slikkepott og legg en kjøkkenhånduk over og la det stå slik i 1-2 timer. Den skal heve til dobbel størrelse.



¤ Smør en bakeplate (jeg bruker ikke bakepapir) og hvelv deigen rett på plata.
 ¤ Deigen skal som sagt ikke knas  det heletatt, men du kan dytte den litt sammen hvis du ikke syns at formen på brødet ble bra.


¤ Varm ovnen til 250 og la deigen heve mens ovnen varmes, ca 15-20 minutter.
¤ Stek loffen midt i ovnen i 15 minutter.
¤ Senk temperaturen til 125 grader og stek videre i 40 - 45 minutter.
¤ Avkjøl brødet på rist.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar