http://matbloggsentralen.no/

Matbloggtoppen

onsdag 27. november 2013

Rugbrød

Jeg har ikke helt fått "dreisen" på rugbrød. De blir som regel klissete i konsistensen. Jeg har prøvd meg med surdeig og diverse, men resultatet ble nedslående.

Disse små, runde rugkakene blir derimot gode. Det er like mye hvetemel som rug i dem, så det er kanskje drøyt å kalle dem rugbrød...men de blir iallefall vellykkede bestandig, og gode.

Denne deigen rører jeg sammen for hånd, niks mixmaster.


Dette trenger du til 4 runde, små brød:

50 g gjær
1 ts salt
6 dl lunkent vann
6 dl sammalt rug, grov
6 dl hvetemel

¤ Smuldre gjæren i bakebollen.
¤ Dryss saltet over gjæren og tilsett det lunkne vannet.
¤ La det stå slik i ca 5 minutter. Da har gjæren løst seg opp.
¤  Tilsett først rugmelet og deretter hvetemelet.
¤ Rør det hele sammen til en ganske løs deig.
¤ Legg et klede over bakebollen og la deigen heve i 40 minutter.

¤ Dryss rugmel på benken og hvelv deigen ut.


¤ Du skal ikke kna deigen, men dele deigen i 4 med en slikkepott eller en stekespade.


¤ Dytt deig-delene sammen med slikkepotten eller stekespaden til du får noenlunde runde kaker. 4 stykker.


¤ Legg dem på en stekeplate og la dem heve der i 15-20 minutter.
¤ Imens varmer du ovnen til 225 grader.

¤ Stek brødene midt i ovnen i 25 minutter og avkjøl dem på en rist. De er fine å fryse.







 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar