Det blir kraftig smak på tomatene og det passer godt til den forholdsvis milde kyllingen.
Stek noen potetbåter i ovnen (ikke skrell potetene, bare skjær dem i båter), på 200 grader i 30 minutter med litt olivenolje over og lag en enkel grønn salat og server til. Så er middagen i boks. Lettvint!
Denne mengden er til 2 personer:
2 kyllingfileter
5- 6 tomater, store og modne
2 hvitløkfedd
1 ss olivenolje + 1 ts meierismør
1/2 ts salt
kvernet pepper
Frisk basilikum
¤ Vask og del tomatene i ganske små biter. Jeg deler hver tomat i to og deler så igjen hver halvdel i 6 deler.
¤ Skrell hvitløken og finhakk den.
¤ Varm stekepanna og ha i olivenoljen (1ss) og meierismøret (1 ts). La det bli varmt.
¤ Legg kyllingfiletene i panna. Strø salt og kvern pepper over dem. La dem brunes i panna i 3 minutter på hver side så de får en svakt brun stekeflate.
¤ Tilsett hvitløken i panna og stek den ved siden av kyllingen 1/2 minutt.
¤ Tilsett deretter tomatene.
¤ Sett på lokk og la det småkoke (du må senke varmen på plata) i 5 minutter.
¤ Etter 5 minutter tar du av lokket og lar det stå å småkoke i 12 minutter til (altså i 17 minutter tilsammen.
¤ Snu kyllingfiletene etter ca halv steketid (4 minutter etter at du har tatt av lokket)..
¤ Etter 17 minutter skal tomatene nesten ha blitt til mos. Du må sjekke om kyllingfiletene er gjennomstekt. De skal ikke være rødfarget inni, da må du steke litt lenger.
¤ Del hver kyllingfilet i skiver og legg dem opp på fat med sausen rundt.
¤ Strø godt med frisk basilikum over og server med stekte potetbåter og kanskje en grønn salt til.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar