I den nye Fiskekokeboka av Tom Wiktor Gausdal og Stian Floer fant jeg denne spennende oppskrifta. Den ble skikkelig god!
Er du også glad i fisk, så anbefaler jeg deg å prøve denne. Det er en god variasjon over seien.
Jeg skal legge ut en oppskrift på en god salat til akkurat denne sei-oppskrifta. Den kommer i morgen!
Dette trenger du til 4 personer:
1 kg seifilet (kanskje trenger du bare 700 g, jeg har som sagt storspiser i huset og må lage store porsjoner)
1 rødløk
Pepperrot, originaloppskrifta sier fersk rot som du river selv, jeg brukte fra tube og det var helt greit.
Frisk rosmarin, 1 -2 -3 kvister, alt etter størrelse
4 ss smør
Saften av 1 sitron
salt og pepper
¤ Varm ovnen til 200 grader.
¤ Del fisken i passe deler. Skjær bort bein.
¤ Legg fisken i en ildfast form eller på en liten stekeplate. Forma må ikke være for vid, da vil ikke krafta som danner seg "godgjøre" fisken på samme måte.
¤ Strø salt og pepper over fisken. Til 700 g bruker jeg ca 2 ts salt og noen tak med pepperkverna.
¤ Skvis sitronsafta over fisken og legg smørklatter rundt fisken, eller over den.
¤ Skjær rødløken i tynne skiver og legg skivene over fisken.
¤ Stikk rosmarinkvister ned mellom fisken.
(Da ligger bare pepperroten igjen av ingrediensene, men den skal du legge på når fisken er ferdigstekt).
¤ Sett det hele midt i ovnen i 15 minutter. Her må jeg legge til at originaloppskrifta sier ovnsvarme 180 grader og 8-10 minutter med tid i ovnen. Hos meg og i min ovn var dette alt for lite. Så du kan jo prøve deg fram...
¤ Her har jeg servert fisken med kokte poteter og en salat av avocado, grønne bønner og rødløk. Du skal få oppskrift på denne salaten i morgen. Den er forresten god til all hvit fisk.
Velbekomme!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar